1. Cover
2. Werken aan geluk
3. IBN in vogelvlucht
4. Iedereen doet mee is het nieuwe normaal
5. Sociaal ondernemen kan op vele manieren
6. Onze werkwijze
7. Samenwerkingen gericht op werkgelegenheid
8. Nader kennismaken

Onze werkwijze

Er zijn veel kandidaten die het niet op eigen kracht op de arbeidsmarkt redden en niet altijd de juiste achtergrond of ervaring hebben, maar die wél graag willen werken. Door niet te kijken naar al aanwezige kennis of ervaring, maar juist iemands talenten te ontwikkelen, ontstaan nieuwe kansen. We leiden de medewerker vervolgens op via een werkleerlijn of ontwikkelen via een detachering direct bij een werkgever. Altijd met begeleiding voor medewerker én werkgever. Gericht op een kansrijk beroep, binnen of buiten IBN.

Lees meer  ▾

Bekijk hieronder de film met de actuele werkleerlijnen van IBN.

Meer ondersteuning dan alleen bij werk

Gedurende de gehele periode dat iemand bij IBN werkt, bieden we iemand een scala aan mogelijkheden, kansen en hulp. Dat varieert van brede ondersteuning en begeleiding op de werkplek, opleidingen, trainingen en loopbaanbegeleiding tot verzuimbegeleiding. Ook is er een gezondheidsprogramma met bijvoorbeeld kookworkshops, sportieve activiteiten en hulp bij onder meer stoppen met roken of omgaan met geld. De totale werkwijze van IBN om mensen te brengen naar de best passende plek, noemen we ‘Lekker in je vel’. Dat doen we niet voor niets: we zijn ervan overtuigd dat als iemand lekker in zijn vel zit, hij of zij ook beter functioneert en zich optimaal kan ontwikkelen. Niet alleen nu, maar ook later in iemands loopbaan.

“Drie jaar geleden ben ik gevlucht vanuit Syrië. Bij IBN volgde ik het Incompany College, een combinatie van inburgering, taal en werk. Daarna ben in dienst gekomen bij Productie. Daar werk ik met veel plezier aan het assembleren van kartonnen design lampen. Ik had nooit gedacht dat ik in Nederland zo snel betaald werk zou vinden.”

Soheer Allabadidi – medewerker Assemblage bij IBN